Als je in ademt neem je goddelijke kracht in je op. Als je uitademt help je de wereld. (B.K. Iyengar)

Even voorstellen:

Anya Willekens

Eigenaar van Umai Naturellement, yoga leraar, kunstenaar en verbinder

Creatief

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in kunst, natuur, cultuur en filosofie. De keuze om museologie te gaan studeren lag voor mij dan ook voor de hand. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Museologie op het gebied van museumcommunicatie- en educatie. Mijn liefde voor het leven in en met de natuur is ook een lang gekoesterde wens die sinds 3 jaar in vervulling is gegaan door mijn verhuizing naar Frankrijk.

Fysiek

In de loop van de afgelopen 20 jaar werd ik me steeds meer bewust van het belang van een gezond lichaam. Ik ben naast het volgen van yogalessen ook intensief gaan hardlopen. Mijn hardlooptrainer heeft mij geattendeerd op het geven van coolingsdown-sessies na het hardlopen. Dit heeft ertoe geleid dat ik een opleiding tot hatha-yoga docent ben gaan volgen. In yogalessen pas ik me aan de deelnemers aan. Op basis van Hatha yoga met een vleugje Kundalini- en Yin yoga bied ik ontspanning, kracht en flexibiliteit. Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens yogalessen besteed ik veel aandacht aan veiligheid en blessurepreventie.

De lessen vinden zo veel als mogelijk in de natuur plaats, bijvoorbeeld aan het Lac du Bourdon of aan de oevers van het riviertje de Yonne.

Sjamanisme

Vanuit mijn interesse in filosofie en religie ben ik als jongvolwassene al geïnteresseerd geraakt in natuur-religies en sjamanisme. Rond 2002 ben ik aanraking gekomen met de techniek van Olga Kharitidie, schrijfster van Het Pad naar de Sjamaan. Hier ben ik mij verder in gaan bekwamen. In mijn centrum bied ik yoga en sjamanistische retraites aan volgens de Altai cultuur. In samenwerking met anderen organiseren wij hier diverse creatieve en spirituele activiteiten.

Gastvrouw

In de afgelopen jaren heb ik vele reacties mogen ontvangen over mijn gastvrouw-schap. Het is voor mij steeds weer een genoegen om gasten te zien vertrekken met een ontspannen en een vrolijke glimlach, voldaan en uitgerust om weer huiswaarts te gaan. Als ik dan alles weer aan het opruimen en schoonmaken ben, ontdek ik vaak bedankjes in verschillende vormen.

Kijk op de kalender voor meer informatie en neem contact met mij op voor vragen of reserveringen.

Hartelijke groeten, en wie weet, tot gauw, Anya