Yoga en Puisaye 


❈ Yoga en Puisaye (oct-juillet)


Yogalessen in de Puisaye

Voor vakantiegangers is het mogelijk om een privéles te boeken voor minimum 4 deelnemers a 12,50€.

In juli en augustus is er elke donderdag om 11 uur.

Yogales aan het Meer (Lac du bourdon in Saint Fargeau). ❈  

Energie en klankweek in de Bourgogne

Maak je eigen sjamaantrommel, leer om de trommel en je eigen stem te gebruiken in contact met de natuur. We bezoeken deze week ook een aantal bijzondere energetische plaatsen zoals het beroemde Vezelay. 

Van maandag 10 juni 2024 tot zaterdag 15 juni 2024

is de Belgische sjamaan Bernard Crijns in de Bourgogne om jou te begeleiden op de reis naar jouw innerlijke stem.

Programma:

Maandag 10 juni

vanaf 15 uur aankomst, om 19 uur welkomstdrankje, kennismaken en openingsritueel

Dinsdag 11 juni: Trommelbouwen

Het bouwen van de trommel duurt een hele dag van 9.30 uur tot ongeveer 18.00 uur. Lunch (vegetarisch) en thee / kruidenthee zijn inbegrepen.

Al materiaal is aanwezig. Voor het trommelvel is er keuze uit bizon, hert en paard. Je maakt niet alleen je eigen trommel, maar ook de trommelstok die daarbij hoort.

Woensdag 12 juni

Ochtend is vrij; eventueel kan je naar je charmante markt in Saint Sauveur

Middag: workshop Oerklank leren zingen.

"Je stem een instrument"

Avond: In de avond is de trommelinwijding en maak je je eerste klanken

Donderdag 12 juni

Overdag brengen wij een bezoek aan Vezelay en Les Fontaines Salées.

Avond droomreis.

Vrijdag 13 juni

In de ochtend bezoek aan Druyes les belles fontaines

Middag: workshop ritmes en rituelen

Avond: slotritueel en Droomreis

Zaterdag 14 juni

Opruimen en afscheid nemen om op pad te gaan met je eigen klanken

Verblijf: Je verblijft in het bos op het natuurterrein van Umainaturellement. Er zijn 3 houten woonwagens en een kleine caravan beschikbaar. Ook kan je je eigen tent neerzetten. Sanitaire voorzieningen zijn op het terrein aanwezig. Je maaltijden maak je zelf klaar.

Vervoer: Kom, als het kan, met eigen vervoer. Lukt dat niet dan is samen reizen wellicht een optie.

Het terrein van Umainaturellement ligt in de Puisaye een groene en creatieve regio in de Bourgogne. Op 595 kilometer van Maastricht en Antwerpen vind je hier een waar Paradijsje. Ver weg van alle drukte en toch levendig.

Kosten:

Deelname aan de cursusweek: 350 euro

Verblijf : roulotte: 250 euro (van maandag tot en met zaterdagochtend)

Kamperen: 100 euro

Maximum aantal deelnemers: 10

Minimum: 4

Inschrijven kan tot 20 mei

Cursusleider Bernard Crijns is sjamaan, muzikant, kunstenaar en lid van de O.B.O.D. (Orde van Barden en Druïden)

In België geeft Bernard drumbouwworkshops, klankschaalconcerten en staat hij bekend om zijn wijsheid en werk met het land en de natuur.

Gastvrouw Anya Willekens is yogadocent, sjamanist, kunstenaar en eigenaar van het ecologisch vakantieverblijf Umainaturellement.

De cursus vindt plaats op het terrein van Umainaturellement.

Voor informatie en inschrijven neem contact op met Anya


❈ 

Online Cursus Sjamanistisch helen (droom genezen)

Neem de macht over jezelf terug en ga je droomleven leiden. Ga werken met deze sjamanistische geneesmethode die je altijd en overal kan uitvoeren. En begeef je op het pad naar genezing in het oneindige web van energie.

De manier van genezen "heel worden" die je gaat leren komt uit de Altai een gebied in Rusland waar oeroude kennis over genezen door de sjamanen wordt doorgegeven en wordt ook wel "Het witte geloof" genoemd.

In de jaren 80 van de vorige eeuw heeft een Russische psychiater Olga Karithidi deze eeuwenoude techniek op een eenvoudige manier vertaald en is de kennis gaan delen.

(Boek; Het pad naar de sjamaan). Mijn lerares Fransje Bik is door Olga opgeleid en is nu op haar beurt haar kennis weer aan het delen. Ik heb bij Fransje jarenlang de cursussen gevolgd. Sinds 2021 begeleid ik mensen in hun sessies en geef ik mijn kennis weer door in de cursussen droomgenezen.

Werkwijze

Eerst maken we een afspraak voor een of meerdere individuele online sessies.

Daarna kan je je inschrijven voor de eerste cursus. We werken met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Zo creëren we een veilige en prettige omgeving. Omdat we ons eigen instrument zijn is het fijn om terug te keren naar je eigen basis en zo min mogelijk afgeleid te zijn door externe prikkels zoals je telefoon en social media.

De theorie wordt duidelijk uitgelegd en vragen stellen kan natuurlijk altijd. Zorg dat je genoeg papier bij de hand hebt om aantekeningen / tekeningen op te kunnen maken. Ook je eigen oefeningen kan je opschrijven zodat je ze later nog eens kan doornemen.

De cursus bestaat uit vier online bijeenkomsten van twee uur. Na elke les krijg je huiswerk en ontvang je de presentatie. Na afloop van de cursus spreken we gezamenlijk een terugkommoment af.

Kosten

Individuele sessie €45

Cursus €225

Zondag 14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari 2024

11 uur- 13 uur Nederlands

16 uur tot 18 uur Engels

Altai sjamanisme

Het Altai sjamanisme gaat uit van energie evenals andere oorspronkelijke culturen zoals de Indianen in Noord en Zuid- Amerika, de Aboriginals in Australië en oorspronkelijke bewoners in Afrika en Azië. Ook de Kelten werkten met energie. Alles is energie en werkt met de wet van de resonantie; het trillen en meetrillen met energie. We gaan werken met energie en lucide dromen. Alles dat we meedragen aan herinneringen, ervaringen, drama's en trauma's resoneert met zijn eigen resonantie. Zolang de omgeving meetrilt blijft het. Als je zelf een andere resonantie creëert houdt de herinnering, trauma etc. op te bestaan. Ook resonanties van je ouders en voorouders hebben invloed en zijn aanwezig in je genetisch geheugen. In het sjamanisme worden deze herinneringen geesten van trauma of herinneringsgeesten genoemd. We werken met behulp van de grote moedergodin "UMAI".

Sessies

In de eerste individuele sessie gaan we naar de ruimte van wat zich aandient. Ik begeleid je in je droomheling. Je kan allerlei zaken tegenkomen maar je gaat het trauma niet in. Dat is het grote voordeel van deze methode. Een onschuldig beeld dat je weg stuurt kan een vreselijk trauma herbergen terwijl je niet hoeft te weten welk trauma. De resonantie is opgelost en daar gaat het om. We halen ook altijd de oorzaak weg.

Cursus

In de cursus leer je de achtergronden van het Altai sjamanisme ( en we leggen linken naar sjamanisme uit andere culturen)en ga je aan de slag om de macht over jezelf terug te nemen en jezelf te helen.

Zolang traumageesten niet geheeld zijn veroorzaken zij keer op keer nieuwe drama's in ons leven. Sterker nog, niet geheelde traumageesten geven wij ook weer door aan onze kinderen, waardoor onze kinderen ook weer door deze drama's heen moeten en het op hun beurt ook weer doorgeven aan de volgende generatie. En zo blijven we aan de gang.

Als de traumageesten geheeld zijn is de resonantie weg. Je omgeving resoneert niet meer op jouw resonantie. Omdat jij de trillingen niet meer hebt kan je ook niet meer meetrillen met. De traumageest die je in het dagelijks leven parten speelt vind je op je levenscirkel. Daar op je levenscirkel heel je de traumageest die je gevonden hebt. De bron van de resonantie. Waar zit nu de bron van de resonantie? Die bron ofwel de oorzaak van de traumageesten kan je vinden en ook helen. En dat moet ook wil je alle resonantie van dat ene drama in jouw leven voorgoed voor jou, je ouders, voor je voorouders en voor toekomstige generaties en allen waar je nu mee verbonden bent uit de wereld helpen.

Een persoonlijke heling voor jezelf is een heling op energetisch niveau voor iedereen met wie je verbonden bent. In het nu. In het verleden en in de toekomst. Het wordt uiteindelijk een universele heling.

Vervolg

Na deze cursus bevind je je op het pad van zelfheling. Daarna kan je er voor kiezen om deel te nemen aan de vervolgcursus waarin je leert om anderen te helen. In de tweede cursus leren we ook onze eigen toekomst vormgeven. Daarna kan je in de derde cursus leren de technieken te intensiveren (therapeutencursus). Het uitgangspunt van deze manier van genezen is om uiteindelijk mensen te leren zichzelf te helpen en niet afhankelijk te zijn van een therapeut/ heler/ coach etc. Voor de tweede en derde cursus worden dezelfde prijzen gehanteerd als voor de eerste cursus.

Liever op locatie?

Vanaf april tot november is mijn terrein geopend en is er de mogelijkheid om de cursus op locatie in het bos te volgen. Een mooie combinatie kan zijn om de eerste cursus online te volgen en de tweede cursus op locatie in de Bourgogne.

Eerstkomende datum: 26 mei tot 31 mei 2024

Ervaring van een van de deelnemers

Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren. Het vonkje dat ik ergens in me had voor het werken vanuit het sjamanisme heb jij bij me aangewakkerd. Daar ben ik je dankbaar voor want ik kreeg er geen grip op tot deze cursus. Het is een andere wereld en jij hebt deze wereld tot mij gebracht. Wat een rijkdom! Je toewijding, luisterend oor en inspirerende woorden hebben mij gevoed op vele vlakken. Het sluit precies aan bij waar ik sta in mijn leven en werk. Ik moet nog veel oefenen en mijn wens is de vervolgcursus nog te doen om dit ook in te zetten voor anderen.

Nogmaals veel dank lieve Anya💜